Jim Morris, 78-letni vegan in bodybuilder

Objavljeno: 10. januar 2014

Jim Morris, 78-letni vegan in bodybuilder je zagotovo najboljša reklama v prid veganstvu. V sodelovanju s PETO je kot del njegove kampanje "Premislite preden jeste" naredil oglas, ki z veganstvom spodbuja gledalce k boljšemu zdravju, zmanjšanju tveganja debelosti, srčnih bolezni, raka, diabetesa in kapi.

Jim pravi, da se je njegovo zdravje po tem, ko je leta 1985 opustil tekmovanje v bodybuildingu močno izboljšalo. To pripisuje svoji odločitvi za vegetarijanstvo in kasneje za veganstvo. "Proteini v živalskih izdelkih so obremenjeni z maščobami, kemikalijami in drugimi škodljivimi stvarmi", je povedal v intervjuju za PETO. "Ko sem še tekmoval in se basal z vsemi temi stvarmi, sem imel velike prebavne težave. Bil sem zaprt in napihnjen, zaradi česar sem bil ves čas nesrečen. Zagotovo me ne bi bilo tukaj in to v tako dobrem stanju, če bi se še naprej prehranjeval na tak način." Odkar je spremenil svojo dieto, se počuti bolje kot kadarkoli.

K veganstvu spodbuja tudi vse ostale, da se bodo lahko počutili tako dobro kot se on sam. "Mleko je za dojenčke", pravi. "Kolikor jaz vem, so ljudje edina bitja, ki pijejo mleko tudi po končanem dojenju. Mislim, da se veliko ljudi ne zaveda, da bi se z opustitvijo mleka in ostalih mlečnih izdelkov počutili veliko bolje".

 

Prevod in priredba: Katja Kristan

Povzeto po: 78-Year-Old Vegan Male Bodybuilder, Jim Morris, Will Make You Reconsider Your Diet

novica_jim_morris.jpg