Izšla je knjiga Tekma za življenje

 

clanek_ruth_2.jpg

 

Pri založbi Planet je izšla nova knjiga z naslovom Tekma za življenje, ki v praksi opisuje zdravilno moč prehranjevanje s polnovredno rastlinsko prehrano. To hkrati pomeni tudi najboljšo zaščito za živali.

To je zgodba o neverjetni ženski, ki je s pomočjo polnovredne rastlinske prehrane, intenzivnega treninga in pozitivne miselnosti premagala raka in v naslednjih letih zmagala na skoraj tisoč maratonih in triatlonih. Gre za strastno pričevanje pogumne ženske, ki je spremenila tragedijo v zmago. Postala je prva bivša rakava bolnica, ki je opravila triatlon ironman.

Ruth Heidrich so sredi njenih štiridesetih let odkrili raka dojke. Po zdravljenju je spoznala, da se mora spopasti z izzivom, kako ostati zdrava. Odločila se je, da se bo udeležila izredno napornega triatlona ironman, preizkusa vzdržljivosti, ki zajema 3,8-kilometrsko plavanje, 180-kilometrsko kolesarjenje in 42-kilometrski maraton. V ta namen in zato, da se rak ne bi ponovil, je prenehala uživati živalske proizvode in zavzela pozitiven odnos do življenja, v vseh pogledih odločena, da bo pri tem vztrajala.

Dvajset let pozneje Heidrichova še vedno teče, še vedno nima raka in ima še vedno pozitiven odnos do življenja. To je njena zgodba. V njej opisuje svojo borbo z rakom, zdravilno prehrano in zadovoljstvo, ki ga prinaša udeleževanje na najzahtevnejših tekmovanjih na svetu. Pokaže vam, kako poskrbeti za boljše zdravje, bolj pozitiven odnos in kako se pripraviti do sprememb.

Beseda avtorice: "Ta knjiga je posvečena vsem, ki bi radi izboljšali kakovost svojega življenja. Da nikoli ne bi trpeli muk bolezni srca, raka, kapi, sladkorne bolezni, artritisa, osteoporoze, visokega krvnega tlaka, debelosti in vseh drugih bolezni, na katere lahko vplivate s prehrano in gibanjem.

Ta knjiga je zgodba o tem, kako sem se odločila spremeniti svoje življenje s pomočjo treh stvari: prehrano, obsežnimi treningi za vzdržljivost in pozitivnim odnosom. Prepričana sem, da je vse troje ključno prispevalo k temu, da se mi v skoraj dvajsetih letih po operaciji nikoli več ni pojavil rak in da sem v boljši formi ter bolj zdrava in srečna kot kdaj koli prej.

V tej knjigi govorim o tem, kako pomembna je rastlinska prehrana pri doseganju optimalnega zdravja in zagotavljanju potrebnih hranil za moč in vzdržljivost. Poleg tega delim svoje izkušnje o udeležbi na nekaterih najzahtevnejših tekmah na svetu in o velikem tovarištvu, osebni izpolnitvi in življenjskih izzivih, ki sem jih pri tem doživela. Nazadnje omogočam tudi praktičen vpogled v telesno vadbo in oblikovanje pozitivnega odnosa do vseh življenjskih izzivov."

Knjigo lahko kupite na dogodkih, kjer s svojo stojnico sodeluje Slovensko vegansko društvo ali v spletni trgovini.

clanek_ruth.jpg

Objavljeno: 13. julij 2014