Športniki vegani z neverjetnimi dosežki

novica-sportniki-patrik.jpg

 

Izjemni dosežki športnikov veganov se pojavljajo hitreje kot lahko izgovorite “veganski proteinski šejk”. Predstavljamo vam samo nekaj takšnih dosežkov:

 

1. Vegan je nosil večje breme kot kdorkoli KADARKOLI.

Leta 2013 je mišičnjak Patrik Baboumian otovorjen s 551 kilogrami prehodil 10 metrov in tako podrl svetovni rekord v nošenju bremena. Le srečno naključje? Ne: Patrick je podrl številne svetovne rekorde v dvigovanju uteži in bil leta 2011 proglašen za najmočnejšega človeka v Nemčiji.

 

2. Vegan je zmagal na tekmovanju The Ultimate Fighter

Borec Mac Danzig je zmagal v šesti sezoni resničnostnega šova The Ultimate Fighter, kar mu je pomagalo k uspešni karieri na prvenstvih Ultimate Fighting Championship.

 

3. Dva vegana zaključila 5 ironman triatlonov - vse v enem tednu!

Vegana Jason Lester in Rich Roll sta v 7 dneh oba zaključila 5 triatlonov na 5 različnih havajskih otokih, kar se ni zgodilo še nikoli prej. To je bil povod za Jamesov izziv EPIC5, katerega se udeležijo vrhunski atleti, izkupiček pa gre v dobrodelne namene.

 

4. Vegan je osvojil dve medalji na Olimpijskih igrah v Sočiju

Alexey Voyevoda je osvojil zlato medaljo v dvo- in štirisedežnem bobu na Olimpijskih igrah 2014. To ni dovolj? Voyevoda je tudi nekdanji svetovni prvak v polaganju rok.

novica-sportniki-alexey.jpg

 

5. Vegan je aktualni ameriški prvak v boksu

Rastlinojedi boksar Cam F. Awesome je na veganstvo prešel leta 2012. Od tedaj je na turnirjih pravi zmagovalni stroj -- do zdaj je osvojil več medalj kot katerikoli drugi Američan v zgodovini amaterskega boksa.

novica-sportniki-cam.jpg

 

6. 78-letni bodibilder je vegan

Jim Morris že več desetletij kljubuje času in letom; za svoj uspeh se ima zahvaliti veganski prehrani. Izgleda pa tako:


7. Veganka tekla maraton na vseh kontinentih (vključno s Severnim tečajem)

Tekačica Fiona Oakes je prestala izjemno utrujajočo pot okoli sveta: tekla je maraton na vseh sedmih kontinentih in Severnem tečaju (da, tistem Severnem tečaju) ter prejšnji svetovni rekord izboljšala za 44 minut.

 

In če si želite postati športnik svetovnega razreda (ali pa samo brez sopihanja želite prehoditi stopnice), poskusite postati vegan že danes. Naredili boste veliko dobrega zase, za planet in za živali. Kaj pravi znanost o veganski prehrani v povezavi z intenzivno športno vadbo si preberite v članku Znanost o vadbi z utežmi in veganstvu.

 

Vir: 8 Vegan Athletes With More Muscles Than You
Prevod: Nina Tiran
Objavljeno: 21. april 2015