Vegnews poroča, da je novo poročilo, ki je pod drobnogled vzelo največje verige burgerjev v ZDA, zaključilo, da večina ni sposobna zmanjšati antibiotične rabe v svoji verigi dobave mesa. Prav to je namreč velik faktor pri pojavu bakterij, ki so odporne na antibiotike. 22 od skupno 25 največjih verig v ZDA, ki prodajajo burgerje, vključno z McDonald'som ter Burger Kingom, je tako prejelo nezadostno oceno. Študija, ki je bila objavljena oktobra, izvedena pa je bila s strani šestih skupin z javnim interesom in vodena s strani US PIRG Education Fund, poudarja predvsem manjko napredka v industriji govedine, sploh z vidika naslavljanja antibiotične uporabe ter dobrobiti živali. Trenutno kmetje dajejo antibiotike zdravi živini, saj želijo na ta način kompenzirati stresne, prenatrpane ter nehigienske življenjske pogoje.
Največ lahko kot posamezniki k izboljšanju razmer pripomoremo tako, da ne uživamo mesa ter da kot civilna družba pritiskamo na državo, da prepove tovrstne prakse.
Prevedla: B. I.
Vir: vegnews.com
Datum objave: 9.12. 2018