Search
Close this search box.

11 izklesanih veganskih bodybuilderjev, ki jim morate slediti na Instagramu


Ko slišite besedo ”vegan,” je verjetno zadnja beseda, ki vam pade na pamet: ”bodybuilder.” Ne boste verjeli, vendar na Instagramu nismo zasledili ne enega, ne dva, pač pa kar 12 moških, ki razbijajo mit o tem, da potrebujemo meso za izgradnjo mišičastega telesa. Ti veganski bodybuilderji dokazujejo, da so edine potrebne sestavine za to trdo delo, vztrajnost in malo empatije.

TORRE WASHINGTON

@torre.washington

Torre Washington, znan tudi kot ”Veganski Dread,” je vegan že skoraj dve desetletji. Ko so ga nekoč vprašali, ali so vegani v slabšem položaju pri izgradnji mišične mase kot mesojedci, je povedal, da med skupinama ni razlike, saj je rast mišic odvisna od načrta treninga. ”Če kaj, potem sem zaradi veganstva v prednosti, saj rastline pospešujejo regeneracijo,” je še povedal.

KORIN SUTTON

@korinsutton

Korin Sutton se je začel ukvarjati z bodybuildingom po osmih letih vojaštva, njegov vzornik Torre Washington pa mu je dokazal, da je možno biti veganski športnik.

MAX SEABROOK

@maxveganmuscle

Za Maxa Seabrooka lahko rečemo, da je sodobni predstavnik renesanse: je namreč usposobljen osebni trener, študent medicine in aktivist za pravice živali.

BERTO CALKINS

@whatsgoodberto

Ta fitnesu predan njujorški veganski odvetnik objavlja kombinacije kratkih posnetkov treningov in zdravih brezmesnih obrokov za motivacijo svojih sledilcev.

NIMAI DELGADO

@nimai_delgado

Verjeli ali ne, ta strojni inženir ima izklesano telo, čeprav ni nikoli v življenju jedel mesa. Preteklo je šele eno leto, odkar je preklopil iz vegetarijanstva na veganstvo, vendar je že osvojil mnogo skupnih naslovov v ligah INBA (International Natural Bodybuilding Association) in NPC (National Physique Committee).

FRANK MEDRANO

@frank_medrano

S skoraj milijonom sledilcev na Instagramu je Frank Medrano ena izmed najbolj priljubljenih osebnosti v svetu dvigovanja uteži. Za razliko od Delgada je Medrano jedel meso večino svojega življenja, za veganstvo pa se je odločil, ko je ugotovil, da sta dva izmed njegovih prijateljev bodybuilderjev vegana. Prehod je bil na začetku težaven, po parih mesecih pa je začel čutiti pozitivne posledice veganstva ter ostal pri njem.

PATRIK BABOUMIAN

@patrikbaboumian

Patrik Baboumian, znan kot ”najmočnejši mož v Nemčiji,” je svetovni rekorder v dvigovanju hloda v kategoriji 105 kilogramov ter nemški rekorder težke kategorije v dvigovanju hloda. Vegan je zadnjih šest let ter tekmovalec na dogodkih IFSA Strongman 11 let.

JOHN LEWIS

@badassvegan

Tako kot letošnji zmagovalec tekmovanja za Mr. Olympia se je ”Bad ass vegan” John Lewis prelevil iz igralca prve študentske košarkarske lige v kiparja telesa. Kot solastnik VeganSmarta, podjetja z veganskimi beljakovinskimi napitki, si je za cilj postavil pomoč zainteresiranim za zdravo življenje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jon Venus (@jonvenus)

JORDAN DAVID

@concious_muscle

Jordan David je velik podpornik pravic živali, ki svoje objave pogosto pospremi z oznako #VeganAF. Nikoli ne bi uganili, da je David vegan šele približno tri leta (sodeč po intervjuju) vendar je povedal, da po ogledu dokumentarnih filmov kot so Forks Over Knives, Earthlings in Cowspiracy zanj ni bilo poti nazaj.

MASSIMO BRUNACCIONI

@maxvegan_fitness_athlete

Nosilec naslova World Natural Bodybuilding pripisuje zasluge za svoje veganstvo svoji materi (ki je vegetarijanka že več kot dve desetletji) in svojemu psu. Uteži dviguje že od svojega šestnajstega leta, torej skoraj polovico svojega življenja.

RAFAEL PINTO

@rafaelpinto10

Ta 21-letni bodybuilder najraje objavlja svoje pisane kuhinjske kreacije, s čimer zavrača mit, da je rastlinska prehrana brez okusa in dolgočasna.

Povzeto po: www.menshealth.com/fitness/vegan-bodybuilders-instagram
Prevod in priredba: Monika Lavrič

Deli stran: