Veganski aktivni vikend na Planini v Lazu

Planina_v_lazu.jpg

 

Kdaj? Petek - Nedelja (31. 5. -2. 6. 2019)
Kje? Planina v Lazu (1560 m), bližina Bohinjske Bistrice
Koliko? 50€ za prenočišče in nakup hrane
Kako? Prijava preko spletnega obrazca: https://forms.gle/4f64TsCxJMoJzbEn8

Pozdravljeni vsi ljubitelji hribov, narave ter prijetne družbe!
Imamo možnost najema gorske koče za prvi junijski vikend, ki ga bomo čim bolj aktivno (ali neaktivno - po želji :) ) preživeli na Planini v Lazu. Možnosti bodo naslednje:

  • pohodi različnih težavnosti (Najbolj zagreti boste imeli možnost ture, s katero se prehodi kar 3 dvatisočake v enem dnevu!)
  • ogled sončnega vzhoda
  • čudovite razgledne točke
  • joga in akrojoga
  • slackline
  • kuharsko izpopolnjevanje ob pripravi obrokov
  • družabni večeri


Kočo in celotno planino bomo imeli samo zase, saj je takrat še neposeljena. Tako bomo lahko do popolnosti uživali v tamkajšnji prečudoviti naravi. Število mest je omejeno!

Gore v okolici:
Planina v Lazu (1560 m) je gorska planina v Julijskih Alpah nad Bohinjskim jezerom, zahodno od Pokljuke. Obkrožajo jo dvatisočaki Adam (2012 m), Debeli vrh (2390 m), Eva (2019 m), Jezerski Stog (2040 m), Kreda (2025 m), Ogradi (2087 m), Planina Dedno Polje (1560 m), Planina Jezerce (1720 m), Prevalski Stog (2075 m), Slatna (2077 m), Prvi (2181 m), Srednji (2227 m) in Zadnji Vogel (2327 m)

PODROBNOSTI:
Udeležba je primerna za vse. Vzpon do koče bomo opravili skupaj s tempom najpočasnejšega, zato naj vas ne skrbi glede kondicijske pripravljenosti. Do koče je 1 h in 30 minut hoje. Obvezna je primerna gorska obutev, priporočene so pohodne palice. Ker gre za veganski vikend, prosimo, da s sabo prinesete veganske prigrizke, tudi če se sicer ne prehranjujete vegansko.

V koči bodo na voljo ležišča, s seboj prinesete spalno vrečo. V koči je elektrika, pitna voda, wc in tuš. Običajno se umiva v bližnjem potočku, saj tuš nima ogrevane vode. Na razpolago bomo imeli kuhinjo, v kateri bomo vsi udeleženci vikenda izmenično pripravljali obroke (zajtrk, kosilo, večerja). Plačilo 50€ pokrije najem tamkajšnje koče in nakup sestavin za pripravo obrokov. Cena NE vključuje all inclusive postrežbe s strani prostovoljcev društva, saj bodo to skupne počitnice, pri izvedbi bomo torej pomagali vsi. :)

Kar se tiče prevoza, se bomo poskušali razporediti po avtomobilih. Sicer je možen tudi dostop z vlakom/avtobusom do Bohinjske Bistrice, od kjer vozi brezplačen avtobus do izhodišča.

Vikend bo organiziran s strani prostovoljcev Slovenskega veganskega društva, udeležba na pohodih in drugih aktivnostih programa pa je na lastno odgovornost.

PRIJAVA:
https://forms.gle/4f64TsCxJMoJzbEn8

Dogodek na facebooku.Slovensko vegansko društvo:
info@vegan.si
www.vegan.si

Veganski izziv:
www.izziv.si