8. Veganski pohod za vsakogar - Slavnik

dogodek_Slavnik_pozimi.png

Kdaj: Nedelja, 11.2.2018, ob 10.00

Kje: Štartamo iz izhodišča v vasi Podgorje

Kako: Prijavi se z sms-om na 068 160 332 (Robert)

Pozdravljeni vsi ljubitelji hribov, narave ter prijetne družbe. Po skoraj enoletnem premoru se to nedeljo ponovno odpravljamo na pohod, tokrat na primorski Slavnik (1028 m). Delali bomo na tem, da od zdaj naprej izpeljemo vsaj dva izleta vsak mesec, enega lažjega in drugega težjega, za potešitev vseh želja.

Slavnik spada med enostavne vzpone. Pot bo dokaj položna in nezahtevna. Naredili bomo višinsko razliko 510m, za kar bomo potrebovali okoli 1 uro in 40 minut. Hodili bomo v skupini z tempom najpočasnejšega, zato naj vas ne skrbi glede kondicijske pripravljenosti. Obvezna je primerna gorska obutev, priporočene so pohodne palice in topla oblačila.

Gre za razgledno goro, ki se dviga južno od Kozine in zahodno od Podgorja, iz kjer bomo tudi štartali. Na vrhu Slavnika nas bo pričakala razgledna plošča in ob njej žig, tako da bo primerno tudi za vse zbiralce. Le nekaj korakov pod vrhom pa se nahaja Tumova koča na Slavniku. Razgled s Slavnika je med lepšimi, saj ob lepem vremenu vidimo Jadransko morje, italijanske Dolomite, del Karnijskih in Julijskih Alp, Karavanke in Kamniško-Savinjske Alpe. V bližini se vidijo Golaki, Vremščica in malo bolj oddaljeni Snežnik.

PRIJAVA:
Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam svojo udeležbo sporočite preko sms-a na telefonsko številko 068 160 332, če je le mogoče do petka. V sms-u javite svoje ime, tako bomo na dan pohoda vedeli, ali moramo še koga počakati ali ne. Javite tudi, ali bi želeli imeti veganski obrok na vrhu, če ga bo gorska koča imela v ponudbi. Kdor potrebuje/nudi prevoz, naj pove, da se nas bo pohoda lahko čim več udeležilo. Za dodatna pojasnila smo vam na voljo.

NA DAN POHODA:
Dobimo se na parkirišču v bližini športnega igrišča v vasi Podgorje ob 9:00. V primeru, da ste potrdili vašo udeležbo in vseeno ne morete priti, to spremembo prosim sporočite vsaj eno uro prej.

O VEGANSKIH POHODIH ZA VSAKOGAR:
Veganski pohodi za vsakogar so, kot je že zapisano v imenu, namenjeni vsem. Organizirani so s strani prostovoljcev Slovenskega veganskega društva, udeležba na pohodih pa je na lastno odgovornost. S pohodi želimo porušiti mit, da vegani in šport ne gredo skupaj, saj je resnica ravno nasprotna. S pohodi bomo poskusili tudi izboljšati in podpreti ponudbo veganskih obrokov v gorskih kočah. Ter najbolj pomembni namen - želimo ob dobri družbi preživeti več časa v naravi.

Slovensko vegansko društvo:
www.vegan.si

Veganski izziv:
www.izziv.si

Dogodek na Facebooku:
www.facebook.com/events/

Dostop do izhodišča, opis poti in dodatne informacije:
http://www.hribi.net/izlet/podgorje_slavnik_polozna_pot/26/778/1396