46. Veganski pohod za vsakogar - Jelenov studenec (850 m)

pohod.jpeg

Kdaj: Nedelja, 23.4.2023, ob 9:15 (odhod iz Ljubljane ob 8:00)
Kje: Štartamo iz urejenega parkirišča na koncu Podgorske ulice v Kočevju (464 m)
Kako? Prijavi se preko obrazca

Pozdravljeni vsi ljubitelji hribov, narave ter prijetne družbe. Kdor čaka, dočaka (vsaj tako pravijo) in tako se po malo daljšem premoru ponovno odpravljamo v hribe. ;)
 
To nedeljo se bomo povzpeli do koče na Jelenovem studencu nad Kočevjem. Naredili bomo zgolj 450 metrov višinske razlike tako, da če bomo ugotovili, da je bilo to malo premalo, lahko izlet za slabe pol ure podaljšamo do Požganega vrha in tako presežemo 1000 m nadmorske višine.
 
Hodili bomo s tempom najpočasnejšega, zato naj vas ne skrbi glede kondicijske pripravljenosti. Obvezna je primerna gorska obutev ter tudi kakšna vetrovka in/ali sintetična puhovka, zelo priporočene pa so tudi pohodne palice.
Neto vzpona bo kakšno uro in pol oz. dve uri, če se bomo odločili izlet podaljšati tudi do Požganega vrha (1009 m).
V koči se bomo poskusili dogovoriti tudi za veganski obrok, v nasprotnem primeru pa gremo po izletu na kosilo v preverjeno lokalno picerijo.
 
Koča pri Jelenovem studencu se nahaja jugozahodno od Kočevja na pobočjih gozdnate Stojne. Koča je dobila ime po bližnjem Jelenovem studencu, ki ne presahne niti v vročih poletnih dneh. Je priljubljena izletniška točka, lahko pa je le izhodišče za bližnje ture na Mestni vrh (1034m), grad Fridrihštajn, Livoldski vrh ali pa le sprehod do bližnje Ledene jame na Stojni.
 
PRIJAVA:
Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam svojo udeležbo sporočite preko spodnjega obrazca, najkasneje do sobote zvečer. Podatki v obrazcu so namenjeni temu, da bomo na dan pohoda vedeli, ali moramo še koga počakati ali ne. Kdor potrebuje/nudi prevoz, naj to prav tako zabeleži, da se nas bo pohoda lahko čim več udeležilo in da narave po nepotrebnem ne onesnažujemo. Za dodatna pojasnila smo vam na voljo na info@vegan.si.
 
NA DAN POHODA:
Dobimo se na urejenem parkirišču na koncu Podgorske ulice v Kočevju (464 m) ob 09:15. Iz Ljubljane bomo štartali s parkirišča pri Hoferju na Fužinah (Chengdujska cesta 1) ob 8:00.

V primeru, da ste potrdili svojo udeležbo in vseeno ne morete priti, to spremembo prosim sporočite vsaj eno uro prej.
V primeru slabih vremenskih razmer pohod ne bo odpovedan, temveč bo prestavljen na ljubljanski Debni vrh nad Zalogom (530 m).
 
O VEGANSKIH POHODIH ZA VSAKOGAR:
Veganski pohodi za vsakogar so, kot je že zapisano v imenu, namenjeni vsem. Organizirani so s strani prostovoljcev Slovenskega veganskega društva, udeležba na pohodih pa je na lastno odgovornost. S pohodi želimo porušiti mit, da vegani in šport ne gredo skupaj, saj je resnica ravno nasprotna. S pohodi bomo poskusili tudi izboljšati in podpreti ponudbo veganskih obrokov v gorskih kočah. Ter najbolj pomembni namen - želimo ob dobri družbi preživeti več časa v naravi.
 
Se vidimo v nedeljo! :)