23. Veganski Pohod za Vsakogar – Storžič

 

dogodek_pohod_storzic.jpg


Pohod je zaradi slabega vremena prestavljen na 7. julija 2019!

Kdaj? Nedelja, 7. 7. 2019, ob 7:45
Kje? Štartamo iz zaselka Laško pri Gamsovem raju
Kako? Prijavi se z sms-om na 068 160 332 (Robert)


Pozdravljeni vsi ljubitelji hribov, narave ter prijetne družbe. Po dobrih dveh mesecih se ponovno odpravljamo v hribe. Sicer se je v vmesnem času šlo še na ljubljanski pohod ob žici (11.5.) in na tridnevni aktivni vikend na planini v Lazu, vendar takrat mene (Roberta) ni bilo zraven, tako, da se v bistvu to sploh ne šteje kot uradni VPV (samo šala, vse se upošteva v končni septemberski razglasitvi za naj veganskega pohodnika/pohodnico v sezoni 2018/19).

To nedeljo se odpravljamo na najvišji in najverjetneje tudi najzahtevnejši vzpon Veganskih pohodov do sedaj, tako da je pričakovana osnovna kondicijska pripravljenost ter gorska oprema vseh udeležencev pohoda. Vodil nas bo izkušeni Rok Forstnerič, ki je bil na samem Storžiču že neštetokrat, tako da naj vas kljub malo višji višinski razliki (1392 m) za varnost ne skrbi.

Do petka (21.6.) mi sporočite, če bi kaj pojedli v planinskem domu na Kališču (1534 m) v katerem se bomo ustavili na poti nazaj. V ponudbi imajo namreč ričet, joto, žgance z zeljem ter celo sladico jabolčni štrudelj (vse na VEGANSKI način) in so bili po telefonu izredno prijazni, tako da sem mnenja, da bi lepo podpreti njihovo vegansko ponudbo.

Storžič je 2132 m visoka gora, ki se nahaja na zahodnem delu Kamniško Savinjskih Alp. Z vrha na katerem se nahaja križ se nam odpre lep razgled na Julijske Alpe, Karavanke, Kamniško Savinjske Alpe ter na Ljubljansko kotlino in Gorenjsko ravnino. Vrh ima vpisno skrinjico, žig in razgledno ploščo.

PRIJAVA:
Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam svojo udeležbo sporočite preko sms-a na telefonsko številko 068 160 332, če je le mogoče do sobote. V sms-u javite svoje ime, tako bomo na dan pohoda vedeli, ali moramo še koga počakati ali ne. Kdor potrebuje/nudi prevoz, naj pove, da se nas bo pohoda lahko čim več udeležilo in da narave po nepotrebnem ne onesnažujemo. Za dodatna pojasnila smo vam na voljo.

NA DAN POHODA:
Dobimo na parkirišču ob majhnem križišču pri zaselku Laško. Iz Ljubljane pa bomo štartali iz parkirišča pri trgovini Lidl za Bežigradom (Bežigrad 11) ob 7:00. V primeru, da ste potrdili svojo udeležbo in vseeno ne morete priti, to spremembo prosim sporočite vsaj eno uro prej.

Dostop do izhodišča, opis poti in dodatne informacije:
http://www.hribi.net/izlet/lasko_storzic_po_jugozahodnem_grebenu/3/85/5380

O VEGANSKIH POHODIH ZA VSAKOGAR:
Veganski pohodi za vsakogar so, kot je že zapisano v imenu, namenjeni vsem. Organizirani so s strani prostovoljcev Slovenskega veganskega društva, udeležba na pohodih pa je na lastno odgovornost. S pohodi želimo porušiti mit, da vegani in šport ne gredo skupaj, saj je resnica ravno nasprotna. S pohodi bomo poskusili tudi izboljšati in podpreti ponudbo veganskih obrokov v gorskih kočah. Ter najbolj pomembni namen - želimo ob dobri družbi preživeti več časa v naravi.

Dogodek na facebooku.

Slovensko vegansko društvo:
www.vegan.si

Veganski izziv:
www.izziv.si