21. Veganski Pohod za Vsakogar – Uršlja gora / Plešivec

 dogodek_pohod_urslja-gora.jpg

  

Kdaj? Nedelja, 21. 4. 2019, ob 9:30
Kje? Štartamo iz Andrejevega doma na Slemenu
Kako? Prijavi se z sms-om na 068 160 332 (Robert)

 

Pozdravljeni vsi ljubitelji hribov, narave ter prijetne družbe. Z 21. Veganskem Pohodom za Vsakogar se ponovno odpravljamo na koroški konec. Uršlja gora (Plešivec) je visoka 1699 m, naredili pa bomo 705 m višinske razlike. Ker je pomlad že v polnem razmahu, se moramo tudi mi povzpenjati vse višje in si zadajati večje izzive, da bomo v avgustu pripravljeni na veliki veganski pohod na Triglav. :)

V planinskem domu na vrhu nam lahko ponudijo GOBOVO JUHO ter koroško specialiteto: ŽEPKE Z NADEVOM SUHIH HRUŠK v veganski verziji.

DO PETKA (19.4.) OBVEZNO javite glede udeležbe in obroka na vrhu, da jim pravočasno posredujem naročilo.

Hodili bomo v skupini s tempom najpočasnejšega, zato naj vas ne skrbi glede kondicijske pripravljenosti. Obvezna je primerna gorska obutev, priporočene so pohodne palice in topla oblačila.

Dom na Uršlji gori se nahaja malo pod vrhom Uršlje gore. Ob domu se nahaja najvišje ležeča cerkev v Sloveniji, ki je posvečena sv. Uršuli. Od doma oziroma njegove bližnje okolice se nam odpre lep razgled na Koroško, Saleško dolino in velik del Štajerske. Za razgled proti zahodu pa se je vredno povzpeti na slabih 10 minut oddaljen vrh Uršlje gore.

PRIJAVA:
Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam svojo udeležbo sporočite preko sms-a na telefonsko številko 068 160 332, najkasneje do petka. V sms-u javite svoje ime, tako bomo na dan pohoda vedeli, ali moramo še koga počakati ali ne. Kdor potrebuje/nudi prevoz, naj pove, da se nas bo pohoda lahko čim več udeležilo in da narave po nepotrebnem ne onesnažujemo. Za dodatna pojasnila smo vam na voljo.

NA DAN POHODA:
Dobimo se pri Andrejevem domu na Slemenu. Iz Ljubljane bomo štartali ob 8:00 iz parkirišča trgovine Hofer na koncu Fužin (Chengdujska cesta 1).

Dostop do izhodišča, opis poti in dodatne informacije:
http://www.hribi.net/izlet/andrejev_dom_na_slemenu_dom_na_urslji_gori_/11/2509/5424

O VEGANSKIH POHODIH ZA VSAKOGAR:
Veganski pohodi za vsakogar so, kot je že zapisano v imenu, namenjeni vsem. Organizirani so s strani prostovoljcev Slovenskega veganskega društva, udeležba na pohodih pa je na lastno odgovornost. S pohodi želimo porušiti mit, da vegani in šport ne gredo skupaj, saj je resnica ravno nasprotna. S pohodi bomo poskusili tudi izboljšati in podpreti ponudbo veganskih obrokov v gorskih kočah. Ter najbolj pomembni namen - želimo ob dobri družbi preživeti več časa v naravi. Prosimo, da na pohode nosite veganske prigrizke, tudi če se sicer ne prehranjujete vegansko.

Dogodek na facebooku.

Slovensko vegansko društvo:
www.vegan.si

Veganski izziv:
www.izziv.si