20. Veganski Pohod za Vsakogar – Grad Socerb in Tinjan

dogodek_pohod-20_primorska.jpg

 

Kdaj? Nedelja, 31. 3. 2019, ob 10:00
Kje? Štartamo iz vasi Osp
Kako? Prijavi se z sms-om na 068 160 332 (Robert)

 

 

Pozdravljeni vsi ljubitelji hribov, narave ter prijetne družbe. Z jubilejnim 20. Veganskim Pohodom za Vsakogar se ponovno odpravljamo na primorsko. Po dokaj ekstremnih razmerah na prejšnjem pohodu (Porezen – 10.3.), se tokrat odpravljamo na dva enostavna vzpona z povprečno višinsko razliko 350 m (kar je manj od Šmarne gore).

Da pa bo pohod malenkost bolj zanimiv (glede na to da gre za 20.), bomo osvojili kar dva vrhova in se nato odpeljali še do Ankarana – tako, da je to dobra novica za tiste, ki zbirate žige v knjižici Slovenske Planinske Poti, saj boste tokrat domov odšli kar s tremi žigi in seveda odličnim doživetjem pravega zalednega Primorja.

Hodili bomo v skupini s tempom najpočasnejšega, zato naj vas ne skrbi glede kondicijske pripravljenosti. Obvezna je primerna gorska obutev, priporočene so pohodne palice in topla oblačila.

Po Ankaranu pa se odpravljamo v Žusterno kjer se bomo okrepčali v lokalni piceriji 33.

Socerb je manjša vzpetina, ki se nahaja severno od znanega plezališča Osp. Na Socerbu, ki je ena zadnjih točk SPP stoji grad v katerem je prijetno gostišče. S Socerba je lep razgled na Miljski zaliv, Trst in okoliške kraje. Sredi vasice, ki se nahaja le nekaj korakov pod gradom pa stoji cerkev svetega Socerba po katerem je vas tudi dobila ime.

Tinjan je hribovska vasica, ki se nahaja med Dekani, Zgornjimi Škofijami in Ospom. Z vrha, ki je predzadnja točka SPP je lep razgled na Tržaški zaliv in okoliške vasi. Na vrhu stoji cerkev svetega Mihaela in antenski stolp. Žig za transverzalo se po novem nahaja na zidu cerkve in ne več pri privat hiši.

PRIJAVA:
Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam svojo udeležbo sporočite preko sms-a na telefonsko številko 068 160 332, če je le mogoče do sobote. V sms-u javite svoje ime, tako bomo na dan pohoda vedeli, ali moramo še koga počakati ali ne. Kdor potrebuje/nudi prevoz, naj pove, da se nas bo pohoda lahko čim več udeležilo in da narave po nepotrebnem ne onesnažujemo. Za dodatna pojasnila smo vam na voljo.

NA DAN POHODA:
Dobimo na izhodiščni točki v vasi Osp. Iz Ljubljane pa bomo štartali iz bencinske črpalke Petrol AC Barje-Sever (smer Koper) ob 8:45. V primeru, da ste potrdili svojo udeležbo in vseeno ne morete priti, to spremembo prosim sporočite vsaj eno uro prej.

Dostop do izhodišča, opis poti in dodatne informacije:
https://www.hribi.net/izlet/osp_grad_socerb_cez_spodnji_kras/26/844/1570
http://www.hribi.net/izlet/osp_tinjan_/26/845/1571

O VEGANSKIH POHODIH ZA VSAKOGAR:
Veganski pohodi za vsakogar so, kot je že zapisano v imenu, namenjeni vsem. Organizirani so s strani prostovoljcev Slovenskega veganskega društva, udeležba na pohodih pa je na lastno odgovornost. S pohodi želimo porušiti mit, da vegani in šport ne gredo skupaj, saj je resnica ravno nasprotna. S pohodi bomo poskusili tudi izboljšati in podpreti ponudbo veganskih obrokov v gorskih kočah. Ter najbolj pomembni namen - želimo ob dobri družbi preživeti več časa v naravi.

Dogodek na facebooku.


Slovensko vegansko društvo:
www.vegan.si

Veganski izziv:
www.izziv.si