19. Veganski Pohod za Vsakogar - Porezen

dogodek_pohod_Porezen.jpg

Kdaj? Nedelja, 10. 3. 2019, ob 10:00 (štart iz Ljubljane ob 8:45)
Kje? Štartamo iz parkirišča ob planinskem domu Petrovo Brdo
Kako? Prijavi se z sms-om na 068 160 332 (Robert)

 

Pozdravljeni vsi ljubitelji hribov, narave ter prijetne družbe. Tokrat se že to nedeljo ponovno odpravljamo v hribe, saj nam naslednjo (15.3.) ne bo uspelo, ker smo organizatorji Veganskih Pohodov za Vsakogar na občnem zboru Slovenskega veganskega društva (še prej pa v Celju na AlterMed sejmu).

To nedeljo se odpravljamo na 2. najvišji vrh Škofjeloškega hribovja - Porezen (1630 m). Višinska razlika na poti je 827 m, na vrh pa bomo hodili predvidoma 2 uri in pol. Vzpon na Krim je bil npr. dolg 2 uri in petnajst minut, višinske razlike pa je bilo 747 m, tako da ne gre za (pretirano) zahteven vzpon.
Hodili bomo v skupini s tempom najpočasnejšega, zato naj vas ne skrbi glede kondicijske pripravljenosti. Obvezna je primerna gorska obutev, priporočene so pohodne palice in topla oblačila. V primeru snežnih razmer so priporočljive tudi manjše dereze.

Okrepčali se bomo v planinskem domu Andreja Žvana, ki se nahaja tik pod vrhom Porezna. Njihovo vegansko ponudbo vam sporočim kmalu, do petka (8.3.) pa mi sporočite, koliko vas bo tam jedlo, da jim naročilo tudi posredujem.

Porezen je 1630 m visoka gora, ki se nahaja med Davčo in Baško grapo. Z vrha, na katerem stoji velik spomenik NOB, se nam odpre lep razgled na Škofjeloško in Cerkljansko hribovje, Golake, Tržaški zaliv, Spodnje Bohinjske gore in Triglav, ter Karavanke in Kamniško Savinjske Alpe. Vrh ima vpisno skrinjico in žig.

PRIJAVA:
Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam svojo udeležbo sporočite preko sms-a na telefonsko številko 068 160 332, če je le mogoče do sobote. V sms-u javite svoje ime, tako bomo na dan pohoda vedeli, ali moramo še koga počakati ali ne. Kdor potrebuje/nudi prevoz, naj pove, da se nas bo pohoda lahko čim več udeležilo in da narave po nepotrebnem ne onesnažujemo. Za dodatna pojasnila smo vam na voljo.

NA DAN POHODA:
Dobimo se na parkirišču ob planinskem domu Petrovo Brdo. Iz Ljubljane bomo štartali iz parkirišča Mercator centra Šiška ob 8:45. V primeru, da ste potrdili svojo udeležbo in vseeno ne morete priti, to spremembo prosim sporočite vsaj eno uro prej.

Dostop do izhodišča, opis poti in dodatne informacije:
http://www.hribi.net/izlet/petrovo_brdo_porezen_/21/209/306

O VEGANSKIH POHODIH ZA VSAKOGAR:
Veganski pohodi za vsakogar so, kot je že zapisano v imenu, namenjeni vsem. Organizirani so s strani prostovoljcev Slovenskega veganskega društva, udeležba na pohodih pa je na lastno odgovornost. S pohodi želimo porušiti mit, da vegani in šport ne gredo skupaj, saj je resnica ravno nasprotna. S pohodi bomo poskusili tudi izboljšati in podpreti ponudbo veganskih obrokov v gorskih kočah. Ter najbolj pomembni namen - želimo ob dobri družbi preživeti več časa v naravi.

 

Dogodek na Facebooku.

Slovensko vegansko društvo:
www.vegan.si

Veganski izziv:
www.izziv.si