16. Veganski Pohod za Vsakogar - Krim

dogodek_krim.jpg

 

Kdaj:  Nedelja, 27. 1. 2019, ob 8:30
Kje: Štartamo iz velikega parkirišča v bližini doma v Iškem Vintgarju
Kako: Prijave do petka (25. 1. 2019) z sms-om na
068 160 332 (Robert)

Pozdravljeni vsi ljubitelji hribov, narave ter prijetne družbe. Na prejšnjem in prvem letošnjem Veganskem Pohodu za Vsakogar, smo se po daljšem času ponovno odpravili na primorski konec – Sinji vrh (1002 m) in ponovno se je zgodil rekord v udeležbi. Na izhodišču pri izviru Hublja se nas je namreč zbralo kar 34 - to je kar 14 več od zadnjega (prav tako) primorskega rekorda (8. VPV - Slavnik). 

Vzdušje in druženje je bilo odlično - nekateri smo si sicer pohod vzeli zelo na izi - se slikali na fascinantnem Otliškem oknu ter v Kamnitem polžu, drugi pa so se kondicijsko izkazali in bili zato na vrhu nagrajeni z pestrim in baje zelo okusnim veganskim kosilom. Ostalih 15 pa se nas je po končanem pohodu odpravilo v Šmihelsko vegansko restavracijo Ku Dobro in lahko rečemo, da je že v samem imenu razvidno kako je bilo. Bi pa omenil, da so nas pogostili še z dvema porcijama palačink na račun hiše - hvala KU Dobro, še pridemo v vaše konce :)

Vsak nov pohod se odpravimo na drug konec Slovenije, zato smo se tokrat odločili, da se podamo v samo bližino Ljubljanskega barja. Tokrat se torej odpravljamo na Krim (1107 m), ki je z 747 metri višinske razlike le malenkost enostavnejši od prejšnjega pohoda.
V koči na vrhu pa se bomo tudi okrepčali, zato mi prosim najkasneje do petka (25. 1. 2019) sporočite koliko bi vas tam kaj pojedlo. Katere veganske jedi bojo na voljo vam bomo objavili v dogodku na Facebooku.

Vzpon na Krim bo trajal dobre 2 ure, štartamo pa iz parkirišča v bližini doma v Iškem Vintgarju. Hodili bomo v skupini s tempom najpočasnejšega, zato naj vas ne skrbi glede kondicijske pripravljenosti. Obvezna je primerna gorska obutev, priporočene so pohodne palice, topla oblačila ter morda tudi manjše dereze in gamaše, saj nas skoraj zagotovo čakajo snežne razmere.

Krim je 1107 m visoka gora, ki se dviguje južno od Ljubljanskega barja. Z vrha na katerem stoji planinski dom, ter večje število oddajnikov je lep razgled na del Julijskih Alp, Karavanke, Kamniško Savinjske Alpe in Ljubljansko barje.

Tokrat imamo priložnost, da dokažemo, da se lahko tudi Ljubljančani (z okolico) zberemo v tolikšnem številu kot Primorci :)

PRIJAVA:
Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam svojo udeležbo sporočite preko sms-a na telefonsko številko 068 160 332, če je le mogoče do petka (25.1.19). V sms-u javite svoje ime, tako bomo na dan pohoda vedeli, ali moramo še koga počakati ali ne. Kdor potrebuje/nudi prevoz, naj pove, da se nas bo pohoda lahko čim več udeležilo in da narave po nepotrebnem ne onesnažujemo. Za dodatna pojasnila smo vam na voljo.

NA DAN POHODA:
Dobimo se na velikem parkirišču v bližini doma v Iškem Vintgarju ob 8:30. Iz Ljubljane pa bomo štartali iz parkirišča pri Leclercu (v nakupovalnem centru Rudnik) ob 8:00. V primeru, da ste potrdili svojo udeležbo in vseeno ne morete priti, to spremembo prosim sporočite vsaj eno uro prej.

Dostop do izhodišča, opis poti in dodatne informacije:
http://www.hribi.net/izlet/dom_v_iskem_vintgarju_krim_/26/178/2325

O VEGANSKIH POHODIH ZA VSAKOGAR:
Veganski pohodi za vsakogar so, kot je že zapisano v imenu, namenjeni vsem. Organizirani so s strani prostovoljcev Slovenskega veganskega društva, udeležba na pohodih pa je na lastno odgovornost. S pohodi želimo porušiti mit, da vegani in šport ne gredo skupaj, saj je resnica ravno nasprotna. S pohodi bomo poskusili tudi izboljšati in podpreti ponudbo veganskih obrokov v gorskih kočah. Ter najbolj pomembni namen - želimo ob dobri družbi preživeti več časa v naravi.

Slovensko vegansko društvo:
www.vegan.si

Veganski izziv:
www.izziv.si