Članki

V kategoriji Članki boste našli intervjuje, prevode zanimivih besedil, poglobljene razprave o veganstvu in druge zanimive prispevke.
5 predavanj januarskega Velikega Veganskega izziva 2023 (Youtube)

Objavljeno mar 3, 2023

Vsa predavanja januarskega Izziva so na Youtube-u.


Predavanje Veganska prehrana v šolah je na Youtube-u

Objavljeno nov 14, 2022

Matevž Jeran, magister inženir prehrane, se področju trajnostne prehrane posveča že nekaj let, poglobljeno pa se je tematiki posvetil v sklopu magistrskega dela in kasneje ob pripravi pobude vladi 'Čas je za novo - trajnostno - prehransko politiko'.


Intervju - dr. Zdenka Čebašek-Travnik

Objavljeno avg 10, 2022

Intervju z nekdanjo predsednico Zdravniške zbornice Slovenije in nekdanjo varuhinjo človekovih pravic


Intervju - Lara Šušmelj, diplomirana kineziologinja in osebna trenerka

Objavljeno jul 14, 2022

O peticiji 'Možnost izbire veganskega obroka v javnih ustanovah' smo se tokrat pogovarjali z Laro Šušmelj, diplomirano kineziologinjo (UN) in osebno trenerko.


Intervju - Jana Levec, diplomirana dietetičarka

Objavljeno jun 24, 2022

O peticiji 'Možnost izbire veganskega obroka v javnih ustanovah' smo se pogovarjali z Jano Levec, diplomirano dietetičarko (VS).


Intervju – Boštjan Jakše, doktor znanosti s področja prehrane, profesor športne vzgoje in kondicijski trener

Objavljeno jun 19, 2022

Na temo peticije 'Možnost izbire veganskega obroka v javnih ustanovah' smo se tokrat pogovarjali z doktorjem znanosti s področja prehrane, profesorjem športne vzgoje in kondicijskim trenerjem.


Intervju - Janja Kogovšek, magistrica inženirka prehrane

Objavljeno jun 19, 2022

S peticijo 'Možnost izbire veganskega obroka v javnih ustanovah' želimo doseči zakonodajne spremembe. Na to temo smo se pogovarjali z Janjo Kogovšek.


Pogovor z nutricionistom Matevžem Jeranom o veganskih izbirah v javnih ustanovah

Objavljeno jun 15, 2022

Slovensko vegansko društvo je objavilo peticijo z naslovom ‘Možnost izbire veganskega obroka v javnih ustanovah’. O tej temi smo se pogovarjali z Matevžem Jeranom, magistrom inženirjem prehrane.


Pogovor s pravnico Veroniko Cukrov glede pravice do veganskega obroka

Objavljeno jun 1, 2022

O možnosti izbire veganskega obroka v javnih ustanovah glede pravnega vidika navedenega člena ter siceršnje pravne ureditve tega področja.


Vegetarijanske in veganske nosečnice, doječe ženske, dojenčki, otroci in mladostniki: stališče Akademije za prehrano in dietetiko

Objavljeno maj 17, 2021

Akademija za prehrano in dietetiko je največja in najstarejša prehranska organizacija na planetu, sestavlja jo več kot 100.000 strokovnjakov s celega sveta.